Sony PXW-FS7 II 4K videocamera body

Zoek je een veelzijdige en hoogwaardige camcorder voor ENG en professionele bedrijfsreportages en commercials? Bekijk dan vooral de Sony PXW-FS7 II, een professionele camcorder met een grote Super35 beeldsensor, een 4K-opnamekwaliteit en een mount voor objectieven met Sony E-vatting. Dit is de body versie.

De PXW-FS7 II is de opvolger van de originele Sony PXW-FS7, het vlaggenschip van de professionele Sony camcorders met verwisselbare lens. Het aantal aanpassingen is redelijk beperkt zodat we beter van een update kunnen spreken. Sony heeft naast een aantal extra knoppen een elektronisch variabel ND-filter en een verbeterde lensbevestiging toegevoegd. Je kunt het elektronische ND-filter via een draaiknop naast de lensvatting traploos instellen van 2 tot 7 stops. Door gebruik van een ND-filter kun je met een grotere lensopening filmen, waardoor je het onderwerp tegen een onscherpe achtergrond af kunt laten steken.

Verbeterde lensbevestiging

Sony heeft ook het bevestigingssysteem voor de verwisselbare lenzen verbeterd. In plaats van het verdraaien van de lens monteer je de lens nu door het verdraaien van een vergrendelbare interlock-ring op de camera. Hierdoor zitten (ook zware en grote) lenzen stevig en zonder enige speling op de camera. Je kunt lenzen met E-vatting van Sony en onafhankelijke lensproducenten zoals Zeiss, Tamron en Sigma op de camera gebruiken en via een passende adapter ook lenzen met andere vattingen.

4K opnamekwaliteit

Uiteraard zijn de geweldige eigenschappen van de Sony PXW-FS7 gebleven. De camera neemt 4K op via een Super 35mm EXMOR CMOS-sensor. Deze sensor met full pixel read-out levert een mooie bokeh en een perfecte beeldkwaliteit met een 14 stops dynamisch bereik, natuurlijke kleuren en een extreem laag ruisniveau. Je kunt de XAVC codec gebruiken voor 4K en HD en de MPEG-2 codec voor HD. De camera beschikt over 12-bit FS RAW van Sony. Hiermee beschik je over de hoogste kwaliteit om op te nemen in 4K (4096 x 2160p) of Full HD (1920 x 1080p). De camera beschikt over een slow-motion modus met 180fps in 1080×1920, waardoor snelle actie 7.5x wordt vertraagd bij het afspelen op 24fps.

Extreem veelzijdig

De PXW-FS7 II is voorzien van een magnesium behuizing, sterker en lichter dan aluminium. De camera is uiterst veelzijdig en flexibel. De SmartGrip met alle belangrijke bedieningsorganen is in het middelpunt van de camera geplaatst, waardoor de camera niet gaat kantelen. Sony levert ook een schoudersteun mee waardoor de camera comfortabel op de schouder geplaatst kan worden. Het lcd-scherm heeft een diagonale maat van 3.5 inch en 1.56 miljoen beeldpunten. De bevestiging van de zoeker en de microfoon is verbeterd; ze zijn geplaatst op een stang die je kunt vervangen door een exemplaar met een grotere lengte.

Interfaces en slots

De PXW-FS7 II beschikt over twee slots voor XQD-geheugenkaarten. Je kunt opnamen tegelijkertijd op de twee kaarten opslaan, zodat je meteen een back-up hebt. Doorgaan op de tweede kaart, als de eerste vol is, kan ook. Het SD-slot is alleen bedoeld voor configuratiedoeleinden. Voor het opslaan van perfect geluid beschikt de camera over twee XLR-aansluitingen voor professionele microfoons.

EUR 8999.00

Meer informatie