Professionele 4K camcorder

Zoek je een ENG/broadcast camcorder met een geweldige 4K-beeldkwaliteit en professionele eigenschappen, bekijk dan de Sony PXW-Z280. Deze camcorder in de XDCAM-serie beschikt over een bijzondere 4K 3CMOS beeldsensor voor een perfecte beeldkwaliteit. Door de hoogwaardige lens met 17x zoom, de snelle autofocus, de effectieve beeldstabilisatie en de uitstekend werkende gezichtsherkenning ben je altijd verzekerd van scherpe beelden.

Geavanceerde 3CMOS beeldsensor

De PXW-Z280 is uitgerust met een geavanceerde 1/2 inch EXMOR R 3CMOS sensor waarbij de drie hoofdkleuren rood, groen en blauw (RGB) onafhankelijk van elkaar worden vastgelegd. Samen met de HDR-functie en de hoge 4K/60p resolutie (4:2:2 10-bits) van 3840 x 2160 (viermaal hoger dan Full HD!) zijn de scherpte en kleurweergave onovertroffen. Je kunt ook in Full HD filmen, die kwaliteit is doorgaans voldoende voor (bedrijfs)reportages die op internet gebruikt worden. Ook dan zijn de opnamen dankzij de 3CMOS-techniek opvallend scherp!

Scherp en stabiel

De camcorder is uitgerust met een vast aangebouwd HD-objectief met 17x zoom van omgerekend 30mm groothoek tot 515mm tele en een minimum instelafstand van 5cm. Dit bereik is perfect voor elke situatie, of het nu gaat om macro, een interview binnenshuis of het filmen van schuwe of gevaarlijke dieren. De beeldstabilisatie zorgt voor trilling- en schokvrije beelden. Door de vernieuwde gezichtsherkenning, met de keuze uit Face Priority AF en Face Only AF, stelt de camera snel en nauwkeurig scherp op personen, ook als ze snel door het beeld bewegen.

Elektronisch ND-filter

Bij het maken van filmopnamen is vaak een grote lensopening gewenst, voor een kleine scherptediepte waarbij het onderwerp scherp afsteekt tegen een onscherpe achtergrond. Dat doe je door het gebruik van grijs- oftewel ND-filters. De PXW-Z280 beschikt over Sony’s unieke elektronische grijsfilter. Veel handiger dan gebruik van losse fysieke grijsfilters die je op de lens moet monteren en je hebt een groot bereik van 1/4 tot 1/128. De camera kan het variabele ND-filter desgewenst automatisch tijdens de opname aanpassen.

Professionele functies

De PXW-Z280 beschikt over een kantelbaar 3.5 inch lcd-scherm met 1.56 miljoen beeldpunten plus een opklapbare oled-zoeker met 2.36 miljoen beeldpunten, zo kun je elke situatie en elk opnamestandpunt aan. Door de ingebouwde wifi/nfc (5GHz en 2.4GHz) heb je veel mogelijkheden zoals het kunnen inloggen op een draadloos netwerk. Er zijn twee slots voor ExpressCard, of via een adapter SD-cards. De camera heeft een uitstekende microfoon maar ook een aansluiting voor een professionele XLR-microfoon.

EUR 8299.00