DIY Haarspray.

Wanneer je wilt, kun je uren doorbrengen op zoek van allerlei DIY ( Do It Yourself) recepten. Dat doe ik dus geregeld. Vooral sinds ik lid ben van Pinterest ben ik al uren zoet geweest. Daar kom je zoveel verschillende items om zelf te maken tegen.

Het zoeken naar nieuwe recepten vind ik heerlijk om te doen en wanneer ik een aantal items verzameld hebt, is het natuurlijk de bedoeling om deze ook uit te gaan proberen.

Dat deed ik dus toen ik het recept voor zelfgemaakte haarspray vond. Ik wil absoluut zelf ervaren of iets werkt of niet, dus ben ik aan de slag gegaan.

Een ieder die aan de slag wil gaan met DIY recepten, probeer ze eerst zelf om te kijken of je het wat vindt, want dat kan natuurlijk per persoon verschillen. Het is soms veel goedkoper om bepaalde dingen zelf te maken, maar dan moet het wel werken, vind ik.

Wat heb je nodig om haarspray te maken:

*  2 eetlepels alcohol
* 120 ml water
* 4 tl rietsuiker
* spuitfles

Breng in een het water aan de kook. Haal het daarna van de warmtebron. Voeg het suiker toe en mix dit met het water tot het suiker totaal is opgelost. Roer daarna de alcohol erdoor. Laat het even afkoelen en doe het vervolgens in de spuitfles.

Ik heb voor dit recept rietsuiker gebruikt, maar je zou ook gewone suiker kunnen gebruiken. Let wel: het kan zijn dat je dan het aantal tl moet aanpassen.