Een mand vilten.

Normaal gesproken ben ik altijd heel voorzichtig met het wassen van wollen spullen, maar nu had ik iets gevonden dat je juist heel heet moet wassen om het gewenste resultaat te krijgen. Een nieuwe uitdaging, altijd leuk !!

Op de website van Poppytalk, die ik via Pinterest tegen kwam, laat zij zien wat voor mooie dingen zij maakt met gehaakte wollen manden. Zij vilt de manden eerst in de wasmachine en maakt het vervolgens af met de hand. En ik was natuurlijk meteen verliefd!!

Ik heb al een behoorlijk aantal manden gehaakt en dit was net weer iets anders….

Eerst op zoek naar wol, maar omdat ik een beetje ongeduldig was en meteen aan de slag wilde gaan, ben ik aan de gang gegaan met 50% acryl en 50% wol garen. Het garen genaamd Marly Wool van de Zeeman heb ik gebruikt bij mijn eerste experiment.

Hoe je een mand kunt haken kun je lezen op Manden. Ik heb mijn mand gehaakt en vervolgens in de wasmachine op 95 graden gewassen. Leuke bijkomstigheid is dat de machine ook weer eens goed gereinigd wordt door de hoge temperatuur.

Na het wassen kun je de mand schijnbaar nog verder met de hand vilten, maar ik wilde eerst dit uit proberen. Dat is voor een volgende keer! Ik vind het resultaat nu al heel leuk namelijk. Het is heel zacht en iets compacter geworden.

Helaas ben ik vergeten om een before foto te nemen, maar ik heb al eerder van deze wol/garen een mand gehaakt, dus gebruik ik die maar even. Sorry…. Hopelijk krijg je toch een beetje een indruk hoe de mand na de wasbeurt is geworden. De volgende wordt van 100% wol!!!

Voor

DSC_0836

Na

DSC_1032

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *