Een knopen ketting haken.

Aan het begin van het jaar ben ik blij gemaakt met een heleboel, met de nadruk op boel, knopen! Nogmaals dank daarvoor Angela!

img_20160310_140720

Maar wat ga je daar nu mee doen, zul je denken…. Ik heb er al een aantal leuke dingen van mogen maken, schilderijen, sleutelhangers, wandversiering en kettingen.

_20160325_163205

x

Het leukste blijft voor mij om knopen kettingen te haken, maar wanneer je er al een paar voor jezelf hebt gemaakt, ben je er ook wel weer een keertje klaar mee. Ik heb genoeg kettingen nu!

Maar ondanks dat het aantal knopen wel ietsje minder is geworden, heb ik er nu nog zoveel over dat ik voor heel Rotterdam nog wel een ketting kan haken….

Ik ben al een poosje lid van Nicole haar Facebookpagina Achterlatertjes. Een heel leuk initiatief door een klein kadootje, gekocht of zelf gemaakt, ergens anoniem neer te leggen voor de eerlijke/gelukkige vind(st)er. Gewoon om iemand blij te maken! Het is altijd leuk om onverwacht een kadootje te mogen ontvangen toch!

Nu heb ik zelf al een aantal achterlatertjes gemaakt, je raad het al, mijn zelf gemaakte knopen kettingen.

achterlatertjes

Maar ik wil er nog veel meer gaan maken en heb er nu een aantal gemaakt om achter te laten bij de kledingbank. Gewoon effe iets extra’s om je outfit compleet te maken.

img_20160318_155037

Ik ga dus gewoon door met haken van knopen kettingen tot mijn laatste knoop! 😉

z

Wil je ook een knopen ketting haken, dan heb ik een korte video gemaakt, zodat je kunt zien hoe ik het doe.

Je kunt je lekker uitleven met allerlei soorten knopen, effen knopen, verschillende kleuren door elkaar, grote en kleine knopen, waxkoord, sisal, leerkoord…. En wat de dikte van de haaknaald betreft, kijk wat je zelf mooi vindt. Mogen de losse wat losser of wat strakker zitten. De haaknaald die ik in de video gebruik is nr. 3,5.

Heel veel haakplezier!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *