Manden.

Je hebt ze in alle soorten en maten en deze zijn gehaakt. Zo leuk en niet moeilijk om te maken. Zoals altijd, wanneer het om mijn eerste keer gaat ;-), maak ik een proef exemplaar. Ik wil altijd eerst zien/ voelen of het iets is wat ik echt leuk vind om te doen en of het er een beetje uitziet…. Op alle vlakken goedgekeurd!!!

De grijze manden zijn gemaakt van wol van Marl Wool (Zeeman). Heerlijke wol om mee te werken, 50% wol en 50% acryl. Voor de grootste mand, met Made by Monique erop, heb ik 4 bollen gebruikt en haaknaald 12. Hieronder volgt een beschrijving van wat ik heb gedaan.

DSC_0767 DSC_0773

Ik heb met 4 draden 4 losse gehaakt en daarna een vaste in de eerste losse. Zodat je een een rondje krijgt. Ik geloof dat er meerdere manieren zijn om te beginnen en dit is de mijne…

Vandaar uit heb ik in alle losse 2 vaste gehaakt, ook in de 2de rij heb ik dat gedaan. Omdat ik 4 draden gebruik is het haken vrij stroef, maar wordt het wel lekker strak. Eerst proberen wat voor jou werkt….

Vanaf rij 3 heb ik het op gevoel gedaan, wanneer ik het gevoel had dat ik moest meerdere (meerdere = 2 vaste in 1 vaste haken), deed ik dat. Misschien een tip: Wanneer het rondje gaat omkrullen heeft het meer vasten nodig, dus moet je meerdere en gaat het golven dan moet je juist niet meerdere.

Na het meten van het rondje, ongeveer een doorsnee van 30 cm, ben ik gestopt met meerdere. Dus vanaf nu 1 vaste in 1 vaste. Tijdens het haken gaat de rand omhoog staan. Ik help het altijd een beetje door het een soort van om te vouwen. Nu doorhaken tot je draad (draden) op is. De laatste steek is bij mij altijd een losse in een vaste. De draden afhechten en ook de draden binnenin de mand. En Voilà!!!

[metaslider id=946]

Bekijk ook de video die we tijdens het haken van de mand hebben gemaakt!