Plaid

Ik houd van priegelen. Even een voorbeeld….¬†Wanneer er, in the good old days ūüôā ,¬†een cassettebandje vast was gelopen, kon ik daar uren mee bezig zijn om deze weer te herstellen. Meestal kon je het probleem verhelpen door met een pen de band weer op zijn plaats te krijgen, maar soms moest het cassettebandje helemaal uit elkaar gehaald worden. Heerlijk vond ik dat! Vooral als¬†je het¬†na al die inspanning weer gewoon kon laten draaien in je cassette speler.

Cassettebandje

Maar dit heb ik dus niet wanneer ik haak of brei, dan houd ik absoluut niet van priegelen. Je ziet schitterende werkjes voorbij komen. Er wordt zelfs gehaakt met naaigaren. Maar dat is absoluut niet voor mij weggelegd! Ik houd van het grovere werk. Mijn grootste wens is dan ook om ooit met lontwol te mogen werken. Maar aangezien dat best prijzig is, blijft dat nog even op mijn verlanglijstje staan.

Eendje

Gemaakt door Leonie.

Maar dat weerhoudt mij er niet van om zelf creatief te zijn! En om er voor te zorgen dat ik een lekker groot en dik eind resultaat krijg, haak of brei ik met meerdere draden tegelijk. Wat natuurlijk ook weer héél snel klaar is!!

Zo ook¬†mijn gehaakte¬†plaid! Deze heb ik gehaakt¬†met 4 draden tegelijk en haaknaald 14. Het garen wat ik heb gebruikt is van de Zeeman, Royal. In totaal heb ik 20 bollen gebruikt, dus voor nog geen ‚ā¨20.00 heb ik een lekker warm en dik plaid van 2.50cm x 1.20cm

IMG_20160312_083652

Hoe ik het gedaan heb?

Ik heb 100 lossen gehaakt plus 2 lossen om te keren en vervolgens alleen maar stokjes. Niet moeilijk dus. En je kunt hem zo groot/klein maken als je wilt!

Veel haakplezier!! ūüėČ

IMG_20160317_141051IMG_20160317_142413

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *