Oude spijkerbroek recyclen

Normaal gesproken gaan de oude spijkerbroeken naar de kringloop, maar vanaf nu heb ik er een andere bestemming voor. Op het geweldige Pinterest kwamen een keer onderzetters voor bij, gemaakt van oude spijkerbroeken. Zo makkelijk om te maken! Dus op mijn to do lijstje gezet.

Wat heb je nodig:

  1. * Schaar
  2. * Lijmpistool (gebruik andere lijm wanneer je hete potten/pannen op de onderzetters wilt zetten. Dit i.v.m. het terug smelten van de lijm van een lijmpistool).
  3. * Oude spijkerbroek

DSC_1101

Een van de naden van een broekspijp is altijd dubbel gestikt. Deze zijn geschikt voor het maken van onderzetters. Knip beide zijden van de dubbel gestikte zijnaden van de broekspijpen af. Hoeveel zijnaden heb je nodig? Dat hangt er vanaf hoe groot je de onderzetter wilt maken…maar om te beginnen kom je al een heel eind met 2.

Doe een drupje lijm op de verkeerde kant van de spijkerstof en vouw het begin dubbel. Daarna ga je stukje voor stukje lijmen en het reepje stof in de rondte verlijmen. Wanneer het reepje stof op is begin je aan de volgende. Net zolang totdat je tevreden bent over hoe groot het is geworden. En klaar is je onderzetter!!

Ik heb van het maken van de onderzetter ook een video gemaakt. Veel kijk een maak plezier!!

2 thoughts on “Oude spijkerbroek recyclen

  1. Katrien bedankt voor je vraag en ik ben het meteen uit gaan proberen, want ik had eerlijk gezegd geen antwoord op je vraag!
    Je hebt gelijk, de lijm smelt terug. Dus misschien is het beter wanneer er een andere lijm wordt gebruikt voor het maken van onderzetters waar hete potten/pannen op komen te staan.
    Ik zal dit ook even in de blog vermelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *