Upcyclen

Door de jaren heen probeer ik altijd leuke items, of het nu om kleding gaat of andere dingen, voor weinig te kopen. Leuke dingen hoeven immers niet altijd duur te zijn. Ook ervaar ik persoonlijk dat dat mijn creativiteit ten goede komt.

Ik mag dan ook graag ronddwalen in een kringloopwinkel. Je vind er soms pareltjes waar je heel blij van wordt, tenminste ikke wel! En je geeft bepaalde items een 2de leven, door ze iets op te leuken, je outfit compleet mee te maken of totaal iets anders… Wat is makkelijker om iets geheel nieuws te kopen of ergens een creatieve oplossing voor te vinden en deze uit te voeren. Dat laatste geeft mij meer voldoening!

 

img_20160625_150950

Mijn zoon heeft een paar T-shirts waar hij geen afstand van kan en wil doen ook al past hij ze niet meer. Mijn idee was toen om er leuke stoere kussens van te maken. Zie het resultaat hierboven. Zoonlief is er blij mee en ik heb er nog meer mogen maken voor hem. Leuk voor op een stoere jongenskamer!

img_20160908_134217

Bovenstaande regisseur stoelen trof ik buiten aan bij de vuilnis. Ik reed er langs met de auto en kon mijn ogen niet geloven…. Ik heb ze meegenomen, want ik wist dat mijn man ze goed kon gebruiken voor zijn straat interviews met Africa WebTV. Ik heb ze schoongemaakt en zijn logo er op gestreken. Ze zien er super professioneel uit nu. Manlief en crew zijn er blij mee!

_20161117_151238

Een pareltje uit de kringloopwinkel…. Mooi canvasdoek (70x70cm) van een Afrikaans masker voor maar €3,50. Een koopje toch!! Het doek heeft nu een mooi plekje gekregen in ons huis.

img_20150208_152051

img_20151103_170127

Uit mij jeugd weet ik dat autobanden veel gebruikt werden om plantenbakken van te maken en nu heb ik er zelf een poef op wieltjes van gemaakt. Wanneer je het kussen optilt heb je ook nog een kleine opbergruimte. Dit is en blijft 1 van mijn favorieten!!

img_20160326_100154

En als laatste wil ik ook nog laten zien wat je van knopen kan maken. Iedereen of bijna iedereen heeft wel een doosje/potje met knopen. Misschien nog wel gekregen van je moeder of oma… Deze hangt nu bij mij voor het raam, maar je kan hem ook, zoals op de foto, aan de muur hangen. 🙂

Ik ga weer verder, maak er een mooie creatieve dag van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *