WafelBoy.

Mijn laatste project zou een deken worden en is geëindigd in mijn variatie van de Fatboy.

Al vrij vroeg zag ik dat ik te weinig steken had opgezet voor een 1 persoonsdeken, maar ik kon het toch niet over mijn hart verkrijgen om alles uit te halen en weer opnieuw te beginnen. Dus maar stug door haken. Mijn einddoel was het gebruiken van totaal 20 bollen en dan maar kijken wat ik ervan zou maken.

De wafelsteek is een heerlijke steek om te haken, het ziet er altijd stevig en netjes uit. Ook heerlijk warm wanneer zo’n lap steeds groter en groter wordt.

DSC_0692

Mijn eerste probeersel van de wafelsteek is een babydeken geworden en nu wilde ik me op het grotere werk gaan storten, wat uiteindelijk mijn variatie van de Fatboy, de WafelBoy, is geworden.

De wafelsteek heb ik gevonden op Karin aan de haak Zij gebruikt het om pannenlappen te maken, dus had ik voor een deken een aantal 😉 meer steken nodig. Dit patroon is goed te gebruiken als basis en misschien voor sommige wel als een proeflapje. Ik heb 20 bollen acrylgaren gebruikt van de Zeeman en ik heb met dubbele draad gehaakt. (Haaknaald nr. 6) Na 20 bollen had ik ongeveer een lap van 90x180cm.

In dezelfde maten heb 2 lappen stof op elkaar genaaid en deze gevuld. Daarna 2 kanten van de dubbelgeslagen gehaakte lap dicht gehaakt, de binnenvulling erin gestopt en de derde en laatste kant dicht gehaakt. Taadaa en klaar is de zitzak/Fatboy/ WafelBoy!

Heel veel plezier met de wafelsteek!!

8 thoughts on “WafelBoy.

  1. wow stoer kussen geworden! Deze staat op m’n lijstje nu 🙂

  2. Voor de kussen zoals op de foto hoeveel steken heb jij opgezet? Ik vind het nl. Ook leuk

  3. Hi Lena, dank je wel voor je bericht. Om eerlijk te zijn weet ik niet meer hoeveel steken ik heb op gezet… En de wafelboy heeft een ander thuis gekregen. Probeer een proeflapje te maken, dan krijg je een beetje een idee hoeveel steken je op moet zetten. Gebruik anders deze link https://karinaandehaak.blogspot.nl/2012/05/gehaakte-wafels-voor-de-samenloop-voor.html voor de opzet. Hopelijk heb ik je toch op weg kunnen helpen. 🙂 Veel succes met het maken van de wafelboy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *