“We laten toch weer teamspirit zien. Credits naar iedereen. Wij blijven er altijd in geloven.”

De twee keer scorende Memphis Depay begroette de 3-1 zege van het Nederlands elftal op Noord-Ierland met gejuich, maar besefte dat puntenverlies in de EK-kwalificatiewedstrijd maar net werd voorkomen.

“Het was niet makkelijk voetballen. De Noord-Ieren deden het goed en haalden er gezien hun kwaliteiten het maximale uit.”

Woedend

Na de 0-1 van Josh Magennis was Memphis even van slag. “Ik was woedend. Niet op iemand, maar op het resultaat op dat moment. Na de 1-1 voel je dat de 2-1 gaat komen. Luuk (de Jong, red.) was superbelangrijk voor ons.”

Memphis maakte met zijn zesde Oranjetreffer dit kalenderjaar nog de 3-1. “Ik kom liever voor met 1-0 en dat we het dan uitbouwen, maar het loopt nu eenmaal zo.”

“We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld, maar in deze cyclus gaat het om de drie punten. En die hebben we binnengeharkt”, zei aanvoerder Virgil van Dijk.

De taaie Noord-Ieren, die in De Kuip brutaal de leiding hadden genomen, werden in blessuretijd op een nederlaag getrakteerd. “We bleven geduldig, we bleven zoeken naar een opening. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen, maar het was wel billenknijpen.”

Van Dijk gaf toe dat Oranje in de eerste helft teleurstelde. “In de rust hebben we dan ook tegen elkaar gezegd dat het tempo omhoog moest. Na de 0-1 hebben we uitstekend gereageerd. Wij geven nooit op.”

Stormram Luuk de Jong had met de 2-1 een belangrijk aandeel in de overwinning in het EK-kwalificatieduel. “Ik weet wat mijn rol is en geef alles voor het team als ik erin kom. Ik dacht dat de bal over de goal heen zou vallen, maar kon ‘m toch binnen tikken. Dat was wel lekker.”

Ook omdat hij bij zijn nieuwe club Sevilla nog droog staat. “Tuurlijk baal ik ervan als het een tijdje niet lukt. Het liefst maak ik ze ook elke week bij Sevilla.”