De tweede speelronde in de weer hervatte Bundesliga heeft zaterdagmiddag voor een kleine verschuiving in de bovenste regionen gezorgd. Nummer drie Borussia Mönchengladbach morste dure punten in ene rechtstreeks duel met nummer vijf Bayer Leverkusen, de ploeg van Peter Bosz. Leverkusen boekte een 3-1 zege en sprong zodoende over Gladbach heen.

Leverkusen, met Daley Sinkgraven in de basis, kwam al snel op 0-1 via Kai Havertz, die na een pass van Karim Bellarabi de bal tussen de benen van de keeper door schoot.

Op slag van rust trof Havertz ook nog de lat, waarna Kerem Demirbay een enorme kans in de rebound miste. Dat leek een dure misser te worden, want in het vervolg na de rust maakte Marcus Thuram er met een schot in de verre hoek 1-1 van.

Primeur Havertz

Niet veel later kwam de ploeg van Bosz toch weer op voorsprong, een te late charge van Nico Elvedi op Bellarabi (die had z’n schot al gelost) leverde Leverkusen een penalty op die Havertz benutte. Daarmee evenaarde de 20-jarige speler een bijzonder record: Havertz heeft nu voor zijn 21ste verjaardag al 34 doelpunten in de Bundesliga op zijn naam staan.

De enige die dat ook lukte was Klaus Fischer. De voormalige spits van onder andere en vooral Schalke 04 kwam in zijn verdere loopbaan tot 268 treffers in de Bundesliga. Alleen Gerd Müller van Bayern München deed het beter op het hoogste niveau in Duitsland.

Na de 1-2 van de voet van Havertz was het gedaan met de tegenstand van Mönchengladbach. Tien minuten voor tijd zorgde Sven Bender met ene rake kopbal voor de 1-3.

Twee plekken winst

Daarmee sleepte Leverkusen drie belangrijke punten binnen en klom het van de vijfde naar de derde plaats, terwijl Mönchengladbach naar de vierde plek zakte.

Ook Borussia Dortmund, de nummer twee in de competitie, boekte een uitzege. Het wees nummer zes VfL Wolfsburg met 2-0 terug.