Ook voor Koeman kwam de openingstreffer van Noord-Ierland als een verrassing. “Bij het doelpunt mag die voorzet nooit komen. Daley Blind glijdt uit en Matthijs de Ligt loopt achteruit met een aanvaller in z’n rug.”

“Dit elftal is sterk, maar helaas komen we opnieuw op achterstand. Toch is het geen geluk meer dat we het omdraaien, want ook dat is niet de eerste keer.”

Al voor het doelpunt van de bezoekers had Koeman een dubbele wissel doorgevoerd (Donny van de Beek en Donyell Malen voor Marten de Roon en Ryan Babel). Volgens de bondscoach ging Oranje als gevolg daarvan beter spelen.

“Na de wissels liep het goed, met Memphis aan de linkerkant”, zegt Koeman. “Toen het 0-1 werd, moesten we alles of niets spelen. Als je ziet dat Memphis in een moeilijke wedstrijd toch nog zo zijn stempel drukt, dan is dat grote klasse.”

Schandalig voetbal

Het defensieve spel van Noord-Ierland kwam niet als een verrassing voor het Nederlands elftal. “Ik vond dat Noord-Ierland het binnen hun mogelijkheden geweldig deed.”

Toch sluit Koeman het gesprek af met een kritische noot aan het adres van de tegenstander. “Op een gegeven moment is het schandalig voetbal dat ze spelen. Het is verschrikkelijk om naar te kijken.”