Lazio heeft een moeizame 2-1 overwinning geboekt op Torino. Nadat de ploeg uit Rome afgelopen weekend al een achterstand had moeten goedmaken tegen Fiorentina (2-1), kreeg het ook in Turijn (de stad van concurrent Juventus) snel een tegendoelpunt te verwerken.

Scheidsrechter Davide Massa wees al in de vijfde minuut naar de stip, nadat een uithaal van Nicolas N’Koulou tegen de arm was gekomen van Ciro Immobile. Torino-aanvaller Andrea Belotti stuurde vanaf elf meter Lazio-doelman Thomas Strakosha de verkeerde kant op en scoorde voor de derde wedstrijd op rij.

Lazio zette in het vervolg van de eerst helft Torino wel onder druk, maar de gelijkmaker bleef uit. De grootste kans aan de kant van de nummer twee van de Serie A was voor Immobile. De aanvaller liep zichzelf goed vrij, maar zijn inzet vloog over het doel.

Snel in de tweede helft kwamen de bezoekers alsnog op gelijke hoogte. Luis Alberto stuurde Immobile de diepte in en de Italiaan schoof de bal in de lange hoek langs doelman Salvatore Sirigu.

Marco Parolo zorgde voor het winnende doelpunt. Na een mooie actie van invaller Jordan Lukaku kwam de bal in het strafschopgebied. Op een eerste inzet kon Sirigu nog redden, maar op het schot van de Lazio-aanvoerder, dat onderweg nog aangeraakt werd, was de doelman kansloos.

Door de winst blijft Lazio in het spoor van koploper Juventus. De club uit Turijn speelt vanavond tegen Genoa en kan bij winst de voorsprong weer op vier punten brengen.