Wekdienst 23/7: Tropisch warm en wordt Boris Johnson premier?

Goedemorgen! Vandaag weten we wie de nieuwe leider wordt van de Britse Conservatieve Partij, en dus de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Verder begint in Twente de rolstoelvierdaagse en tikken we voor het eerste deze week de 30 graden aan.

Het wordt tropisch warm, met temperaturen tussen de 30 en 34 graden. De zon schijnt volop en er staat weinig wind. In de middag steekt in de kustgebieden een zeewind op die voor wat verkoeling zorgt. Morgen en donderdag wordt het nog warmer.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

We horen wie de nieuwe leider is van de Britse Conservatieve Partij. Vrijwel zeker komt Boris Johnson als winnaar uit de bus. Hij volgt dan Theresa May op, die na ruim drie jaar afzwaait. Bekijk hieronder een portret van Johnson:

De rechter doet uitspraak in de zaak van Syriëgangers Reda N. en Oussama A. Het Openbaar Ministerie verdenkt ze van het voorbereiden van terreuraanslagen en het ronselen van nieuwe leden voor Islamitische Staat in Syrië en Irak. De Twentse Rolstoel4Daagse gaat van start met ruim honderd deelnemers uit het hele land. Vanwege de verwachte hitte heeft de organisatie van de vierdaagse de routes ingekort en de starttijden vervroegd.

Wat heb je gemist?

Zuid-Koreaanse straaljagers hebben tot twee keer toe waarschuwingsschoten afgegeven richting een Russische bommenwerper die het luchtruim van Zuid-Korea was binnengedrongen. Het incident gebeurde boven de Japanse Zee, ter hoogte van een groep onbewoonde eilanden die door zowel Japan als Zuid-Korea worden geclaimd. Het is de eerste keer dat een Russisch militair toestel het Zuid-Koreaanse luchtruim is binnengedrongen.

Ander nieuws uit de nacht:

Trump en Congres sluiten begrotingsdeal: daardoor dreigt er voorlopig geen shutdown meer, waarbij de Amerikaanse overheid dicht gaat wegens geldgebrek. Met het nieuwe akkoord is er genoeg financiële ruimte tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november 2020. Vrouw en hond doodgereden in Rotterdam: de vrouw en haar dier werden geschept toen ze in Rotterdam-Noord een weg overstaken. De automobilist reed door na het ongeluk, maar is even later aangehouden. Old town road van Lil Nas X evenaart record: het nummer staat al zestien weken op nummer 1 van de Amerikaanse Billboard Hot 100, iets dat nooit eerder is gebeurd. Dat Lil Nas X en Billy Ray Cyrus het zo goed doen, is ook leuk voor de 19-jarige producer Young Kio uit Purmerend. Hij maakte de muziek voor het nummer.

En dan nog dit:

Bezoekers van een naturistencamping in Hellevoetsluis zijn niet blij met het plan van de gemeente om een uitkijktoren naast de camping te bouwen. “We geven ons graag bloot, maar aan bekenden, niet aan vreemden.”, zegt een recreant tegen RTV Rijnmond. “Zo trek je fout volk aan.”

Hellevoetsluis wil met de toren een uitzichtpunt creëren voor fietsers, die zo een blik kunnen werpen op een nog te bouwen groot park met zonnepanelen. Het is volgens de gemeente niet de bedoeling dat er naar blote mensen kan worden gegluurd en wordt daarom goed naar de hoogte van de toren gekeken.

Maar deze recreanten zijn er niet gerust op:

Fijne dag!

Tagged with: